Vacatures

Het Regionaal Distributiecentrum Voedselbanken Friesland is op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

 • Bestuurssecretaris
  Van de bestuurssecretaris wordt verwacht in samenwerking met de andere bestuursleden en mogelijke stakeholders de organisatie optimaal te laten functioneren. De regionale en landelijke ontwikkelingen zijn daarbij een belangrijk aandachtsveld. Bestuurlijke ervaring en maatschappelijke betrokkenheid genieten grote voorkeur.
  Klik hier voor de omschrijving.
 • Expeditie medewerker (vast of oproepkracht)
  Wil je de handen uit de mouwen steken en helpen bij het transport en opslag van goederen op pallets en trolleys?
  Dan is de vacature Expeditie medewerker iets voor jou. De werkzaamheden worden op een ochtend van maandag- t/m donderdag uitgevoerd. In een wekelijks vast rooster, maar er is ook de mogelijkheid dit niet in een vast rooster te doen als oproepkracht om collega’s te vervangen bij afwezigheid passend in jouw agenda.
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
 • Schoonmaker
  Voor tenminste één ochtend per week zoeken we iemand voor het schoonhouden van onze kantoorruimtes – inclusief binnenramen – en de toiletten. Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit, op een zelf te bepalen ochtend.
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
 • Tuinonderhouder
  Mag u graag buiten werken? Dan zou u ons wellicht kunnen helpen met het onkruidvrij houden van de tuin en parkeerplaats bij ons gebouw. U werkt zelfstandig en bepaalt zelf wanneer u het werk doet. 2x per maand is voldoende denken we.
  Klik hier voor een uitgebreide functieomschrijving.

 Wat bieden we jou?

 • Een leuke en afwisselende vrijwilligersbaan, waarbij je deel uitmaakt van een enthousiast team van vrijwilligers
 • Een vrijwilligersverzekering
 • Uitstekende koffie
 • Reiskostenvergoeding
 • Misschien wel het belangrijkste: de mogelijkheid om je in te zetten voor anderen

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de vacatures (en de eventuele sollicitatie) kun je contact opnemen met de coördinator van het distributiecentrum, via telefoonnummer 0512-745153 of via e-mail: coordinator-rdc@voedselbankenfriesland.nl.

Werken bij de voedselbank

Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde krachten. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De ruim 12.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken! Er is een grote diversiteit in functies en projecten: pakketsamensteller, bestuurder, chauffeur, logistiek manager, fondsenwerver, klusjesman, voedselverwerver, secretaresse, jurist, magazijnmedewerker, coördinator, gastvrouw/ -heer, social media experts, enzovoort.

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank? In jouw regio? Klik dan hier voor een overzicht van alle vacatures.