Vacatures

Het Regionaal Distributiecentrum Voedselbanken Friesland is op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

 • Meewerkend voorman/-vrouw Expeditie
  Wil je de handen uit de mouwen steken, ben je zelfstandig, kun je goed coördineren en vind je overleggen leuk?
  Dan ben je geknipt om bij ons te komen werken als meewerkend voorman/-vrouw in onze Expeditiehal. Dat kan gedurende één of meerdere ochtenden van maandag- t/m donderdag. In een wekelijks vast rooster.
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
 • Expeditie medewerker (vast of oproepkracht)
  Wil je de handen uit de mouwen steken en helpen bij het transport en opslag van goederen op pallets en trolleys?
  Dan is de vacature Expeditie medewerker iets voor jou. De werkzaamheden worden op een ochtend van maandag- t/m donderdag uitgevoerd. In een wekelijks vast rooster, maar er is ook de mogelijkheid dit niet in een vast rooster te doen als oproepkracht om collega’s te vervangen bij afwezigheid passend in jouw agenda.
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
 • Chauffeur BE
  Mag je graag rijden, ben je zelfstandig en wil je meewerken aan het vervoer naar Voedselbanken, van en naar leveranciers en van en naar andere distributiecentra, dan zien wij graag je sollicitatie tegemoet. Op werkdagen op één of meerdere ochtenden (met mogelijk een uitloop naar de middag).
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
  Het is ook mogelijk dit werk te combineren met de werkzaamheden van expeditie-medewerker.
 • Administratief medewerker
  Voor tenminste één ochtend per week zoeken we een enthousiaste vrijwilliger die onze afdeling Administratie komt versterken. Je taken bestaan onder andere uit het opnemen van de telefoon, het maken van vrachtbrieven en/of picklijsten, het administreren van binnengekomen goederen en het maken van houdbaarheidslijsten. Thuiswerken is helaas niet mogelijk.
  Klik hier voor een uitgebreide functieomschrijving.
 • Schoonmaker
  Voor tenminste één ochtend per week zoeken we iemand voor het schoonhouden van onze kantoorruimtes – inclusief binnenramen – en de toiletten. Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit, op een zelf te bepalen ochtend.
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
 • Tuinonderhouder
  Mag u graag buiten werken? Dan zou u ons wellicht kunnen helpen met het onkruidvrij houden van de tuin en parkeerplaats bij ons gebouw. U werkt zelfstandig en bepaalt zelf wanneer u het werk doet. 2x per maand is voldoende denken we.
  Klik hier voor een uitgebreide functieomschrijving.

 Wat bieden we jou?

 • Een leuke en afwisselende vrijwilligersbaan, waarbij je deel uitmaakt van een enthousiast team van vrijwilligers
 • Een vrijwilligersverzekering
 • Uitstekende koffie
 • Reiskostenvergoeding
 • Misschien wel het belangrijkste: de mogelijkheid om je in te zetten voor anderen

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de vacatures (en de eventuele sollicitatie) kun je contact opnemen met de coördinator van het distributiecentrum, via telefoonnummer 0512-745153 of via e-mail: coordinator-rdc@voedselbankenfriesland.nl.

Werken bij de voedselbank

Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde krachten. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De ruim 12.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken! Er is een grote diversiteit in functies en projecten: pakketsamensteller, bestuurder, chauffeur, logistiek manager, fondsenwerver, klusjesman, voedselverwerver, secretaresse, jurist, magazijnmedewerker, coördinator, gastvrouw/ -heer, social media experts, enzovoort.

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank? In jouw regio? Klik dan hier voor een overzicht van alle vacatures.