Vacatures

Het Regionaal Distributiecentrum Voedselbanken Friesland is op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

 • Chauffeur BE Rijbewijs
  Ben je voor een langere periode beschikbaar en wil je helpen bij het transporteren van ontvangen en verdeelde goederen naar de aangesloten (Friese) voedselbanken? Dan is de vacature Chauffeur vast iets voor jou. De ritten starten meestal ’s ochtends met een uitloop in de middag en worden uitgevoerd van maandag- t/m donderdag, soms ook op vrijdag. Er wordt gereden zonder bijrijders.
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
 • Expeditie medewerker (vast of oproepkracht)
  Wil je de handen uit de mouwen steken en helpen bij het transport en opslag van goederen op pallets en trolleys?
  Dan is de vacature Expeditie medewerker iets voor jou. De werkzaamheden worden op een ochtend van maandag- t/m donderdag uitgevoerd. In een wekelijks vast rooster, maar er is ook de mogelijkheid dit niet in een vast rooster te doen als oproepkracht om collega’s te vervangen bij afwezigheid passend in jouw agenda.
  Klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.
 • Tuinonderhouder
  Mag je graag buiten werken? Dan zou je ons wellicht kunnen helpen met het onkruidvrij houden van de tuin en parkeerplaats bij ons gebouw. Je werkt zelfstandig en bepaalt zelf wanneer je het werk doet. 2x per maand is voldoende denken we.
  Klik hier voor een uitgebreide functieomschrijving.

 Wat bieden we jou?

 • Een leuke en afwisselende vrijwilligersbaan, waarbij je deel uitmaakt van een enthousiast team van vrijwilligers
 • Een vrijwilligersverzekering
 • Uitstekende koffie
 • Reiskostenvergoeding
 • Misschien wel het belangrijkste: de mogelijkheid om je in te zetten voor anderen

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de vacatures (en de eventuele sollicitatie) kun je contact opnemen met de coördinator van het distributiecentrum, via telefoonnummer 0512-745153 of via e-mail: coordinator-rdc@voedselbankenfriesland.nl.

Werken bij de voedselbank

Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde krachten. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De ruim 12.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken! Er is een grote diversiteit in functies en projecten: pakketsamensteller, bestuurder, chauffeur, logistiek manager, fondsenwerver, klusjesman, voedselverwerver, secretaresse, jurist, magazijnmedewerker, coördinator, gastvrouw/ -heer, social media experts, enzovoort.

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank? In jouw regio? Klik dan hier voor een overzicht van alle vacatures.