Vacatures

Het Regionaal Distributiecentrum Voedselbanken Friesland (RDC) Drachten is op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

Secretaris Dagelijks Bestuur (m/v)

De stichting Regionaal Distributie Centrum Friesland heeft een dagelijks bestuur. Het bestuur vergadert ongeveer 8x per jaar. De huidige secretaris vertrekt en moet worden vervangen.
Tot de taken hoort o.a. het bijwonen van de vergaderingen, daarvan verslagen maken en het zijn eerste aanspreekpunt van het bestuur via mail en post.
Het is ‘werken op afstand’, dus thuis. Het is mogelijk de werkzaamheden op het kantoor van het RDC te verrichten.
Secretariaatservaring is handig bij het uitvoeren van de taken.

Administratief medewerker (m/v)

Voor onze afdeling Administratie zijn we op zoek naar versterking! In deze functie bestaan je taken onder andere uit het administreren van binnengekomen goederen, retouremballage, tussentijdse leveringen en voorraad. Daarnaast beantwoord je binnenkomende e-mails en telefoontjes en maak je houdbaarheidslijsten. Je bent in ieder geval één ochtend per week beschikbaar, van 8.30 uur tot 12 uur.
Het kantoor is geopend van op de ochtenden van maandag tot en met donderdag.

Magazijn medewerker

Vanuit heel Nederland en uit onze noordelijke regio komen goederen die verdeeld worden over de 18 voedselbanken in Friesland.
Dagelijks worden routes gereden naar de voedselbanken om de goederen, veelal etenswaren, af te leveren. Die worden klaargezet door de magazijnmedewerkers op pallets en in rolcontainers. Vervolgens wordt samen met de chauffeur onze vrachtwagen beladen.
Het werk vraagt spierkracht en spaart een sportschool uit!
Het magazijn is geopend van op de ochtenden van maandag tot en met donderdag.

Chauffeur met BE-rijbewijs

Zoals hierboven aangegeven bezorgt de chauffeur de goederen bij de Friese voedselbanken. Onze vrachtwagen is voorzien van koeling en een laadklep.
De chauffeurs rijden van maandag tot en met vrijdag door de provincie.
We streven naar een pool van minimaal 5 chauffeurs.

Schoonmaker (m/v)

Voor één ochtend per week (in overleg te bepalen) zoeken we iemand voor het schoonhouden van onze kantoorruimtes – inclusief binnenramen – en de toiletten. Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit.

Onderhoudsmedewerker buitenterrein

Voor het netjes houden van de tuin, de paden, parkeerplaatsen, oprit en de buitenkant van ons gebouw (gevel, buitenramen), zijn we op zoek naar een onderhouds-/groenmedewerker. Het is een vrijwilligersfunctie voor ten minste één ochtend per week (in overleg vastgesteld).

Wat bieden we jou?

  • Een leuke en afwisselende vrijwilligersbaan, waarbij je deel uitmaakt van een enthousiast team van vrijwilligers
  • Een vrijwilligersverzekering
  • Uitstekende koffie
  • Reiskostenvergoeding (indien woonachtig buiten Drachten)

Geïnteresseerd?

Voor vragen en bij interesse kun je contact opnemen met 0512-745153 of via e-mail personeel@voedselbankenfriesland.nl.

Werken bij de voedselbank

Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde krachten. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De ruim 12.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken! Er is een grote diversiteit in functies en projecten: pakketsamensteller, bestuurder, chauffeur, logistiek manager, fondsenwerver, klusjesman, voedselverwerver, secretaresse, jurist, magazijnmedewerker, coördinator, gastvrouw/ -heer, social media experts, enzovoort.